بیآبی، خشکسالی، ریزگردها و... همه و همه پدیدههایی است که نزدیک به یک دهه بر روی کشورمان سایه انداختهاند و هر روز هم نگرانیهای جدیدی را ایجاد میکنند؛ نگرانیهایی که فقط به محیط زیستیها محدود نمیشود، بلکه دامن بهداشت و درمان را هم میگیرد و ممکن است تبعات سنگینی برای سلامت مردم داشته باشد.
رئیس امور رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: همواره پتانسیل آبی کشور را۱۳۰میلیاردمترمکعب اعلام میکردیم اما اکنون به۸۸میلیارد مترمکعب رسیده یعنی دچار خشکیدگی بیش از۳۰درصدی شده ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: تاثیر سدها بر روند خشکی دریاچه ارومیه حداکثر ده درصد بوده و کاهش روان آبها و بارشهای موثر، تغییر الگوی کشت، برداشتهای بیرویه در بالادست و نیز تبخیر بالا در اثر تغییرات اقلیم از عوامل موثر بر این موضوع بوده است.
پژوهشگر حوزه آب و توسعه پایدار با بیان اینکه برخی افراد هیاهوی سیاسی در مسئله آب راه انداختهاند، گفت: برخی افراد، مسئله بحران آب را به کشاورزی گره زدهاند و آن را در اذهان عمومی به هم ربط دادهاند؛ در صورتی که این موضوع صد در صد غلط است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی وضعیت خشکسالی کشور را در بازه ۱۲ ماهه و ۸۴ ماهه منتهی به شهریورماه تشریح کرد و استانهای دچار خشکسالی را برشمرد.
دانشمندان دریافته اند تاثیر گرما و خشکسالی مرتبط با ال نینو ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ ، مسئول بزرگ ترین میزان افزایش سالانه دی اکسیدکربن جو در حداقل ۲۰۰۰ سال پیش بوده است.
رییس سازمان محیط زیست کشور گفت: بدون شک از سه دهه قبل بسیاری می دانستند که سیاستهای آبی کشور نادرست است ولی اعتراضی نکردند و سکوت پیشه کردند. سکوت صاحب نظران در خصوص اعمال سیاستهای نادرست آبی باعث شده است امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد.
همایش نکوداشت زاینده رود شامگاه ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۶ با موضوع «تاثیرات اقلیمی زاینده رود از لحاظ فنی، زیست محیطی و اجتماعی» برگزار شد و فعالان محیط زیست و کارشناسان به چرایی خشکی زاینده رود که تنها سوال این همایش بود، پاسخ دادند.
بحران آب در کشور وضعیت زاینده رود و دریاچه ارومیه را وخیم کرده بهطوری که هر سال وضعیت این دو نماد آبی علیرغم اقداماتی که انجام میشود افول پیدا میکند به طوری که بر اساس آخرین گفته مسوولان در حوزه آبریز زایندهرود خشکسالی های خفیف و در دریاچه ارومیه نیز شاهد کاهش روان آب ها هستیم.
تصور کنید که ۵۰ سال دیگر بگویند ایران که برای یکی دو دهه با بحران شدید آب روبهرو شد اما فشار این بحران در کنار یک عزم ملی و یک مدیریت درست باعث شد که این کشور به مهمترین صادرکننده تجهیزات نوین مدیریت تولید و مصرف آب در دنیا تبدیل شود.
کارگاه آموزشی دو روزه مشترک ایران و فرانسه در زمینه مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) با حضور نمایندگانی از ارگانهای دریایی کشور و ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای ساحلی از امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست آغاز به کار کرد.
یک عضو هیات مدیره انجمن مهندسی سواحل و سازههای دریایی گفت: با حفر چاه در حاشیه قناتها به کشاورز اجازه دادهایم هر نوع کشتی را انجام دهد. این مسئله سبب شده «سطوح پیزومتری» در چاههای مادر قنات تغییر کند و بسیاری از قناتها از بین بروند.
غلامحسین حسینینیا، دانشآموخته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، از زاویه نگاه یک هیئت علمی و فارغ از مسائل سیاسی، به موضوع گیاهان دستکاری ژنتیک (تراریخت) پرداخته است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه حدود ۹۴ درصد مساحت کشور تحت تاثیر خشکسالی انباشته شده است، گفت: با بررسی وضعیت خشکسالی هواشناسی می توان شرایط منابع آبی کشور را تا حد زیادی رصد کرد.
تحقیق جدیدی در آمریکا نشان میدهد با افزایش دما میزان استفاده مردم از خودروی شخصی بیشتر میشود؛ این امر بدان معناست که پیامدهای تغییرات اقلیمی همچون افزایش دما یا بارندگیهای بیشتر، میتواند بر افزایش تعداد تصادفات و مرگهای ناشی از آن موثر باشد.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: کشت انبوه پنبه تراریخته مقاوم به آفت کرم غوزه، به زودی از وزارت جهاد کشاورزی مجوز دریافت می کند و برنج در نوبت بعدی است.
گیلان، استانی با بارش های فصلی افزون بر یک هزار میلیمتر و اهمیت اقتصاد کشاورزی، به طور جدی نیازمند مدیریت آب در سایه حفظ محیط زیست گرانبهای آن است اما در این میان، لازم است چالش ها، شناسایی و اولویت بندی شده و برای رفع آنها ، چاره اندیشی شود تا مسیر چشم انداز توسعه استان، هموار باشد.